tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hauskaa vappua!

Hauskaa vappua kaikelle kansalle! Vettä sataa (ja minulla on mahtauti.. siinä sitä vapputivolia kerrakseen! :D ) mutta eipä anneta haitata!





Ja yksi tanssijatyttö-maalailu omistettuna "apsideisille" yksveesynttäreiden kunniaksi <3 



lauantai 27. huhtikuuta 2013

Mutsin tunnustukset

kello 20:00

- No niin rakas, nyt on iltasatu luettu. Onko vessahätä?

- On!

- No käypä sitten vessassa.

Lapsi käy vessassa.

kello 20:03

- Hyvää yötä näe kauniita unia!

- Hyvää yötä äiti!


.....

20:05

- ÄITII, KAKKAHÄTÄ! 



Suojasusi laulaa

Ajattelin, että olisi joku tarina missä tyttö joutuu sairaalaan ja kokee yksinäisyyttä. Loppujen lopuksi hän ei sitten olekaan yksin, kun tyttö huomaa että välillä sairaalahuoneen todellisuus kovasti hämärtyy ja siinä hämärtyvässä todellisuudessa häntä vartioi valkoinen susi. Tässä kuvassa ajattelin, että on ilta ja osaston valot on sammutettu. Sen tytön ei tarvi enää tsempata kenenkään myötätunnon vuoksi ja voi rauhassa antautua sille mielikuvitustodellisuudelle. Silloin se tyttö pääsee silittelemään sitä sutta ensimmäistä kertaa ja saa siitä voimia.



Se susi voisi myös laulaa aina kun on vaikeaa.


perjantai 26. huhtikuuta 2013

Harlan Coben: Kadonneet

Lupasin itselleni että kirjoitan pari sanaa jokaisesta lukemastani kirjasta tästä eteenpäin (siihen saakka kun en taas jaksa enkä viitsi ja unohdan tai en vain saa aikaiseksi)

joten


HARLAN COBEN: KADONNEET

Ensin ajattelin että onpa aika kulunut asetelma, neljä nuorta menee metsään ja kukaan ei tule ulos. 20 vuoden päästä yhden uhrin veli alkaa tutkia tapahtumia. Mutta loppujen lopuksi sinänsä perinteinen rikosjännäri olikin kirjoitettu aika kivasti "koukkujen kautta". Juoni oli koukuttava ja jännä ja kirja aiheutti ahmimisreaktion. Oli pakko saada tietää enemmän, aina lisää, kuka on syyllinen? Kuka teki sen?

 Kirjan tarinassa esiintyi kaksi rikosta ja näiden kahden rikoksen tutkiminen eteni ikäänkuin rinnakkain. Nykyhetkessä tapahtunut raiskaus ja menneisyydessä tapahtuneet murhat. Rikokset tuntuivat välillä sulautuvan yhteen ja niiden yhdistäminen tarinassa toimi tosi hyvin.

Olisin toivonut (mitenkään juonenkäänteitä spoilaamatta) että lopun arvoitusten ratkaisun jälkeisiin tunnelmiin olisi paneuduttu vähän enemmän. Kliimaksi tuli ja meni liian äkkiä ja kirjan tapahtumista etäännyttiin jotenkin liian nopeasti. Tuli tunne että kirjailija on paljastanut korttinsa ja haluaa äkkiä kirjan kaupan hyllyille.

Mutta enimmäkseen hyvä fiilis jäi kirjasta. Oli kevyttä, jännää, kiinnostavaa, koukuttavaa ja salamyhkäistä! Lukisin toisenkin kerran.

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Simpukka keskellä peltoa

Tuli vastaan vähän outo juttu

keskellä peltoa
kuovien maassa
töyhtöhyyppien kartanossa
Siellä missä vettä on vain mun sukissa

Siinä laonneiden olkien päällä
kuin lepäämässä
katselemassa taivaan syvyyttä
köllötti puolikas simpukan kuori
kantensa hukannut

keskellä peltoa
peltoa!

Ja sen hetken kun pitelin sitä kädessäni
oli kaikki hyvin sinistä, hiljaista
ja viileää

simpukan viimeiset sanat



Akryyliluonnos pingotetulle kankaalle

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kirjasuosittelu: Lumihaukka.

Kirjasuosittelu: Stuart Harrison; Lumihaukka


"Susan Baker yrittää toipua miehensä äkillisestä kuolemasta Jamie-poikansa kanssa, joka on pahoin järkyttynyt tapauksen vuoksi. Hänen naapuritaloonsa muuttaa Michael Somers 20 vuoden poissaolon jälkeen. Michaelin paluu kuumentaa tunteita pikkukaupungissa ja vetää Susanin mukaan dramaattiisiin tapahtumiin."

Lähde: www.kirjasampo.fi  

Jos kaipaat lukemista, joka ei ole aihevalinnasta huolimatta turhan raskasta luettavaa, niin suosittelen tätä kirjaa! Mukavaa mukaansatempaisevaa kevyttä kevätlukemista! Tykkäsin kirjassa kovasti siitä, että siinä otettiin aika uskalias asetelma kertoa tarinaa ymmärtäen ja puolustaen ihmistä joka on yrittänyt tappaa toisen ihmisen. Kyseinen henkilöhahmo on sympaattinen ja historiastaan huolimatta saa puolelleen, näkee että kirjailija on paneutunut tämän hahmon kirjoittamiseen. Muitakin kiinnostavia hahmoja kirjassa on, harmillisesti niistä osa jää ikäänkuin hyvän idean asteelle, eikä tarina saata heitä loppuun asti. Tarinassa toiseksi päähenkilöksi nousee "naapurin leski" josta olisin halunnut pitää enemmän, kiinnostua enemmän. Harmitti vähän että naapurin leski ei loppujen lopuksi ollutkaan mielestäni niin kiinnostava, kuin esimerkiksi sivuosassa oleva, elämäänsä pohtiva nainen, jonka miehellä on selvä tarinan pahiksen rooli. Näistä moitteista huolimatta nautin kovasti tarinasta ja tykkäsin tosi paljon (kuten aina) hyvästä ympäristön ja luonnon kuvailusta, hyvästä pikkuyhteisön fiilisten kuvailusta, sekä mukavan joutuisasti etenevästä tarinasta. Ei mikään mieletön mestariteos, mutta nautittavaa luettavaa silti.


Raahasin tänään taas läjän kirjoja kirppikseltä, katsotaan jos saisin aikaiseksi sanoa edes jotain kustakin niistä. 

maanantai 15. huhtikuuta 2013

viisi pientä asiaa


Viisi asiaa joita tarvitset päivittäin:

-  Viettää aikaa perheen kanssa
- leikkiä koirien kanssa
- olla vähän aikaa yksin omien ajatusten kanssa
- tyroksiinia+beetasalpaajaa :D
- paperia

Viisi kirjaa joita suosittelet muille:

- Harry Potterit 
- Mitä eniten haluat
- Täällä Pohjantähden alla
- Helvetin piirit
- Merenneitojen laulu

     
Viisi materialistista joululahjatoivetta:

- pöytäkompressori
- uusi läppäri
- joku kiva objektiivi
- kristallihartsia ja kovetetta kotioloihin
- uudet lenkkarit

  
Viisi paikkaa, joissa haluaisin käydä:

- Skotlanti
- New York
- Uusi Seelanti
- Metsälampi Riistavedellä
- Oma sänky

Viisi adjektiiviä, jotka kuvaavat sinua:

- Haaveileva
- Ahdistuva
- Saamaton
- Laiska
- Luova

Viisi elämänohjetta, jotka haluaisin jakaa muille:

- Älä heitä homeista tomaattimurskaa hangelle (näyttää ihan siltä kuin joku olisi ampunut ittensä siihen.) Tai jos heität, niin älä heitä tien varteen. Tai jos heität, niin peitä se ennenkuin naapuri näkee (näyttää niinkuin peittelisit murhaa).
- Pese kädet vessassakäynnin jälkeen ja välttele vessankahvoihin koskemista julkisissa paikoissa, koska kahvat on ÄLLÖJÄ bakteeripesiä!
- Nuku hyvät yöunet
- Naura ääneen jos tulee joku hauska juttu, etenkin jos se on ihan luokaton, etenkin jos väsyttää. Se ei auta mutta on hauskempaa.
- Pistä käsivarsi suun eteen jos aivastat. Oikeesti. Oksettavaa räkiä ympäriinsä.

*
Kiitos tunnustuksesta Elämää Akkalassa -blogi! :)

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pari sarjista viikonlopun ajatuksista

Kossi juoksuttaa minua pihalla ja ajaa hulluuteen käyttämällä aikansa maan haistelemiseen. 


Aamukuudelta kun kävin vessassa löysin piiritystilanteen kun akvaariosta karannut rapu oli valmis taistelemaan viimeiseen mieheen.


Annoin Pojulle salaattia jolle se nyrpisteli niin kauan kunnes Kossi tuli ihmettelemään mitä lautasella on, kyllä sitten salaatti maistui koirapojalle...


Ja työviikkohan se edessä on! Töissä arkeani ilahduttaa järjestelmä joka kysyy joka hengähdyksenkin yhteydessä painelemaan OK-nappia, myös silloin kun kyseessä on toimenpide joka sotkee aivan kaiken. Se menee joskus ihan huomaamatta siellä seassa.




sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Muutoksentarveraivoa!

Sunnuntai.
Likaiset pitkät hiukset, jotka koko ajan karkaavat letistä pitkin naamaa roikkumaan.
Mies ei siivonnutkaan eilen vaikka lupasi.
Poskiontelotulehdus.
Energinen 3vee lapsi.
Energinen 4vee koira.
Energinen 4kk koira.
Erittäin epäenerginen 31v mutsi.

Sotkua.
Roinaa.
Tavaroita.
Sunnuntaifiilis (=huomenna taas työviikko edessäpäin).
Paska harmaa keli.

Tiedättekö, kun alkaa oikein kerätä raivoa sisuskaluihin? Mihin vain katsoo niin näkee sotkua ja epäkäytänöllisyyttä!

Seisoin keskellä keittiön sikolättiä ja mietin että "Tuokin keittiönpöytä on aina niin sotkuinen, eihän kukaan edes viitti alkaa syömään sen ääressä! Se on pelkkä tavaroidensäilytystaso!"

Siirryin olohuoneeseen ja kiinnitin leimuavan katseeni aitoon 30-40 luvulla tehtyyn ihanaan puusohvaan, mamman vanhaan (mamma=äidinäidinäiti) ja mietin "Tuossakaan ei kukaan koskaan istu, se on pelkkä roinan säilytyspiste!"

Ja sitten vain kävi niin ärsyttämään kaikki että huis huis, siirsin keittiönpöydän ja tuolit olohuoneeseen ja puusohvan+punaisen kangasnojatuolin keittiöön. Keittiöön raivolla raahasin myös yhden puunvärisen työpöydän, joka tuntuu olevan aina ja ikuisesti tielläni minne yritänkin sen työntää.

Ja ai että tuli kiva!

Työpäivän jälkeen en tahdo oikein kestää sellaista yleistä hulabaloota, musiikkia ja metakkaa mitä olohuone on usein tulvillaan, joten nyt voin hyvillä mielin jäädä keittiön puolelle huokaisemaan kun meteliä paremmin sietävät miehet ja elukat mellastavat olkkarissa. Olohuoneessa valkoinen puinen 50' Kuopion vankilassa rakennettu pirttipöytä ja tuolit loksahtivat paikoilleen olohuoneen tiiliseinää vasten, kuin olisivat aina olleet siinä!

Tuli niin hyvä fiilis että kävin penskan kanssa pesulla ja pyöräytin sämpyläpellillisen. Ai kun on mukavaa. On niin mukavaa etten osaa päätää, kummassa hengailisin; oleskelukeittiössä vai ruokailuolohuoneessa?

Kuviakin laittaisin ellei kameran akku olisi ihan kaputt,

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tunnelmia kuluneelta kevätviikolta piirroksin

Siksi koska olen paljon parempi kertomaan fiiliksistäni kynänterän kautta, kuin sanoilla.

Kissoilla on ollut hauskaa seurailla oravia, jotka usein tunkevat ikkunalaudalle asti etsimään sapuskaa.



Viikonloppuisin saa toisena päivänä herätä siihen kun eläimet haluaa huomiota (mies on herännyt ipanan kanssa yleensä jo aikaisemmin, minä herään toisenä päivänä).


Töissä fantasioin usein salaisesta pakotiestä.


Aina joskus tulee sellanen fiilis että pikkuasioita on vaan kertynyt läjään liikaa ja silloin on tarpeen saada hali.