sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ei kahta ilman kolmatta?

Vasta on päässyt tässä suremisen alkuun Enskan poismenon vuoksi kun tänään huomattiin, että Kustin silmissä on jotain vikaa. Toinen pupilli on valtavan suuri ja toinen ihan normaali. Kusti näyttää aristelevan kipeää silmää, mutta kaiketi näkee sillä jotain kuitenkin. Silmä reagoi valoon, muta HUONOSTI. Pupilli on suuri, laiska ja samea.

Tottakai googlettelin mitä se voisi olla ja se voi olla vaikka mitä. Se voi olla tulehdus, vamma, sarveiskalvon irtoaminen, aivoperäinen ongelma jne.

Yksi huolestuttava mitä se voisi myös olla on kissojen koronaviruksen aiheuttama FIP joka on tarttuva kuolemaanjohtava tauti. Ikäväkseni huomasin, että myös Enskan oireet (epileptiset kohtaukset + alleen laskeminen) sopii FIP oireisiin. Tauti on aika harvinainen, mutta mahdollinen. Sitä ei voi ehkäistä eikä parantaa.

Huoli on hirvittävä. Skin on jo kamalaa että Enska meni, mutta mitäs jos nyt heti perään joudumme luopumaan Kustista. Entä Lyrasta? Jos se on FIP:iö niin voiko Lyra säästyä?

:'( Miten selitän asian 4 vuotiaalle eläinrakkaalle pojalleni, jos kaikki kissamme kuolevat parin viikon sisällä? Miten selitän sen edes itselleni?

Kamala miten pahalle tuntuu just nyt tämä kaikki.

5 kommenttia:

 1. Älä vielä suunnittele kaikkien kissojen hautajaisia. Vie Kusti eläinlääkäriin ja sen mukaan mieti jatkoa. Kyllä ymmärrän miten helppoa on pelätä pahinta (itsekin tee aina niin), kuitenkin ei välttämättä ole se pahin aina. Voimia suruusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi :') ei tosiaan pitäisi haudata kissoja kun vielä pulssi tuntuu :D mutta paniikki meinaa vaan nostaa päätään... Yritän rauhoittua ja katsoa mitä ell sanoo Kustilaisen silmästä. Ainakaan nyt ei ole muita oireita.

   *hengittää syvään*

   Poista
 2. Google diagnoosit ovat aina niitä pahimpia. Ja itsekkin olen kerran saanut googlen ansiosta valtavan huolen, kun koirani kohdalla selvittelin oireille syytä ja sieltä potentiaalisin "vaiva" oli sydänvika. Eläinlääkäriin mennessä sitten todettiin, että kyse oli vain nenäpunkista :)
  Varmasti mieli on hiukan hysteerisessä tilassa, mutta yritä rauhoittua kunnes pääsette eläinlääkärille. Meidän jengi on hengessä mukana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän vetää henkee ja panikoitua uudelleen vasta jos on aihetta :')

   Poista
 3. Osanotto Enskan poisnukkumisen johdosta! Toivotaan parasta Kustin suhteen. Iso hali! -Blondi täältä kotoa (en edelleenkään ole hankkinut itselleni verkko-identiteettiä)

  VastaaPoista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)