torstai 22. toukokuuta 2014

Field of mosquitos

"If you build it, they will come."
Eräänä kesänä kuistin vieressä olevaan saaviin tuli hyttyset munimaan ja hyttysenpoikasia riitti saavista koko kesän. Akvaariokalani kerta kaikkiaan rakastavat eläviä hyttysenpoikasia, joten olin asiasta hyvilläni! Seuraavana kesänä yritin toistaa olosuhteet, muta hyttyset eivät olleet vesiansoistani kiinnostuneita. Eikä sitä seuraavana kesänä. Tänä kesänä otin yhden vanhan ja todennäköisesti vuotavan akvaarion varastosta ja rakensin tämän "hyttysenpöntön".

Aluksi oli tarkoituksena vain laittaa siihen vettä ja vaihdella sitä välillä jotta se pysyy houkuttelevan raikkaana. No se näytti vähän autiolta niin laitoin sinne pari kiveä ja keppiä. Näytti aika kivalle joten ladoin koko pohjan täyteen kiviä ja tökkäsin sinne akvaariosta hevonvitunvehkaa (rakkaudella nimetty akvaariokasvi joka varmaan kasvaisi vaikka kuussa). Se johti miettimään että hevonvitunvehka ei kyllä varmaan menesty altaassa jossa vesi vain seisoo. Se levättyy ja pilaantuu. JOTEN kaivoin roinakasaa vähän ja onnistuin kikkailemaan vanhan suodattimen toimintaan! tadaa! lopputuloksena on ihan toimiva pikkuinen ulko-akvaario. Nyt vain odottelen löytääkö hyttysetkin sen. Toivottavasti.

Kaksi pikkuruista sukeltajaa (sellaisia vedessä eläviä koppakuoriaisia) on jo muuttanut altaaseen, joten toivon että niiden perässä seuraa kokonainen legioona kaikenlaisia kiinnostavia ötöjä!


Toivon että samalla puolivahingossa tulee opetettua lapselle kiinnostusta ja rakkautta luontoon ja sen pieniin monijalkaisiin ihmeisiin joita olen itse lapsuudesta sakka niin syvällä hartaudella ihaillut. 

Jossain kaukana 80 -90 -luvulla lapsuuden Elina hymyilee ylpeänä. Varmasti jos menisin menneisyyteen ja kertoisin itselleni että yhä 32 vuotiaana rakentelen asuntoja vesiötököille ja olen hurmaantunut hyttysenpoikasista, niin lapsuuden Elina olisi asiasta hyvin hyvin iloinen.


4 kommenttia:

  1. Ihan huippu idea :)))! Tämän hetken minä hurraa Euccolle!

    VastaaPoista
  2. Oih, mä olin unohtanut kuinka kasvattelin sammakonkutua sammakkkolapsiksi. Ei siinä hyvin käynyt.

    VastaaPoista
  3. onpas hieno akvaario! Olisi kiva kuulla jatkossakin, että osoittautuiko akvaario tykätyksi hyönteisten keskuudessa. Itse suunnittelen perhosbaarin tekoa ja kuulemma mehiläisillekin voisi tehdä oman kuppilan :)

    VastaaPoista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)