perjantai 28. maaliskuuta 2014

hermo(stus)vaurioita ja laulua

Kävin lääkärillä juttelemassa kilpirauhasen poiston jälkimainingeista ja kaikenlaisesta siihen liittyvästä. Todettiin että leikkauksen kompikaationa on tullut hermovaurioita, jotka aiheuttavat äänihuulten osittaista halvaantumista ja korvien tinnitusta, joka on kestänyt leikkauksesta saakka. Hyvä uutinen oli että voin lakata pelkäämästä aivokasvainta tai vastaavaa jatkuvan vihellyksen aiheuttajaa pässäni! Huono uutinen on se, että jos se johtuu hermoviasta, niin se voi olla pitkäaikainen tai pysyvä ongelma eikä sille voi oikein mitään tehdä. Että kuunnellaan nyt sitten sitä korkeaa seetä oikein koko rahalla. Lääkäri lupasi myös kirjoittaa lausunnon siitä etten voi tehdä puhelintyötä, helpotus on se jonkinlainen sillä ääni ei todellakaan kestäisi koko päivän puhumista.

Laulamista olen ääreisvarovasti alkanut kokeilla tässä ajan kanssa ja jonkinlainen huojennus on se, että pystyn laulamaan JOTENKIN. Epävarmasti, todella varovasti ja huolellisesti matalia äänialoja. mutta että pystyn kuitenkin jotain laulamaan niin se on kyllä hienoa.

And behold!

Vammaäänihuuli nauhoitti ekan laulelun! :D Korkealta eikä kovaa lauleta varmaan pitkiin aikoihin, mutta matalalta madellen ääni jo pikkuisen aikaa kantaa akkaa (kukahan opettaisi laulamaan oikeassa rytmissä??). Nyt olisi varmasti isosti hyötyä päästä ihan laulutunneille niin että joku ihan kunnolla opettaisi tekniikkaa etten hajottaisi äänihuuliani. Kun ei nämä oikein tahdo kestää puhumistakaan, niin etten sitten laulaisi väärällä lailla ääntäni hajalle.

3 kommenttia:

 1. Voi että :( olen niin pahoillani, että näin kävi. Toivottavasti ääni palautuisi vielä... Voi vitsi :(.
  (mutta jes puhelintyöstä vapautuminen...?!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 :) On se asika kurjaa että se mitä kovasti pelkäsi tapahtui sitten kuitenkin, pitää toisoa että pysyvät haitat jäisi mahd pieniksi. ja että tämä tinnitus joskus loppuisi, hyvä luoja että tämä on ärsyttävää! :D

   Poista
 2. Varovasti, huisin varovasti niiden äänihuulten vuoksi etene. Toivon, että pääsisit äänitekniikkaa harjoittamaan ammattiavun kanssa, ennen lauluja! Äänihuuliin tulee helposti kyhmyjä, joiden vuoksi ääni jää normaaliääntä hiljaisemmaksi ja matalammaksi, jos niitä käyttää liian pian, liian paljon ja väärin. Jopa pelkkä flunssa saattaa tällaisen poikia, ilman siun leikkaustakin.

  Kunpa tinnitus joskus loppuisi. Tsemppiä siulle, terv pikkubasso Hemuliini (PP)

  VastaaPoista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)