lauantai 9. kesäkuuta 2012

Totuus HAASTEESTA!Mun eka blogihaaste! =) Tämä tuli rakkaan ystäväni bleuen blogista. Katsotaanpas! Eli ideana on vastata kysymyksiin, yleensä haasteet taidetaan myös laittaa eteenpäin, mutta minä en "tunne" ketään blogintekijöitä niin jätän nyt vain tähän vastaamiseen.
1. Lennätkö koskaan unissasi?

Lennän! Usein kun lennän niin minulle kasvaa sudenkorennon siivet, ne ovat tällaisissa tapauksissa sellasta hentoa vaaleanpunaista sävyä, niinkuin jotain puhallettua sokeria. Joskus siipiä ei ole ollenkaan. Olen pistänyt merkille, että jos siipiä ei ole, niin lentäminen on paljon epävakaampaa. Se saattaa olla hurjaa loikkimista puunlatvoista, tai levitoimista mielen voimalla. Joskus lennän niin että minulla on siihen joku "apuväline". Apuväline voi olla vaikkapa selkäreppu tai vaikka joku puun oksa. Joku mitä pitelemällä tai koskettamalla voi lentää. Joskus lentämiseen liittyy vahvasti pakeneminen, usein silloin lentäminen tapahtuu pomppimalla. Silloin minullla saattaa olla tunne siitä, että joku on aivan lähellä tarttua nilkkaani. Selkounissa lennän (tietenkin) mekein aina. Eli jos yhtäkkiä kesken unen tajuan näkeväni unta, niin silloin alan äkkiä lennellä ympäriinsä, ennenkuin herään liikaa.

Kaikkein vapainta on lentää sudenkorennon siivillä, pelottavinta on pomppia, vaikeinta on levitoida ja harvinaisinta käyttää apuesinettä.
2. Mitä ammattia arvostat?


Moniakin ammatteja, mutta jos tässä pitää mainita YKSI niiiiiiiiiiiinnnn.. hmmmmmm.. mainitsen sairaanhoitajat. Lapseni syntyi keskosena, ei pahasti mutta kuitenkin sen verran kesken, että kuukausi vierähti sairaalassa ensin vastasyntyneiden teholla ja sitten lastenpolilla. Tietenkin lääkäreiden työ siellä on kerta kaikkiaan tärkeää, tärkeintä ehkäpä jopa, mutta minulle jäi mieleen sairaanhoitajat.


Sairaanhoitajissa oli valmiutta ottaa vastaan meidän huoli ja tunteenpurkaukset, mutta kuitenkin määrätietoisuutta silti toimia aina lapsen parhaaksi. Niinkuin silloin kun lapsi sai vakavan rytmihäiriökohtauksen (ensin pulssi putosi 0 ja siitä kertarysäyksellä yli 300) niin SH suorastaan potkaisi meidät ulos osastolta ja samantien alkoi toimimaan! Pelkäsin NIIN mielettömästi! Muistan seisoneeni kuin tukki aulassa sellaisessa kohdassa että näin lapsen keskoskaapin kulmalle. Muistan kun näin miten jalka heilahti laitteiden keskellä ja ajattelin vain, että "se heiluu, eli se elää!".


Kun kohtaus meni ohi ja eri spesialistit alkoivat "tutkia tuhoja" niin tämä SH pahoitteli säikäyttäneensä meidät. Ei ollut mitään pahoittelemista, minä olisin pahastunut jos hän ei olisi toiminut kuten toimi.

Tai niinkuin niihin aikoihin kun ekoja kertoja sain ottaa lapsen pieniksi hetkiksi syliin. Tottakai SH:t tiesivät miten minä jumaloin niitä hetkiä ja odotin niitä ja elin niistä, mutta silti heillä oli "munaa" myös sanoa että ei tänään, tänään lapsella on ollut ongelmia tai että tänään lapsi on joutunut rasittaviin tutkimuksiin.

Tai sitten kun lapsi oli lastenpolilla ja minä oman jaksamiseni vuoksi menin öiksi kotiin nukkumaan, niin nämä hoitajat olivat aina hirmu hyvillä mielin että kuka SAA hoitaa minun lasta. Ei tullut koskaan olo että siinä vaan hoidetaan työ miten kuten, vaan ihan oikeasti oli hymy herkässä :) aamuisin kun sairaalalle takaisin tulin niin melkein aina lapsi löytyi jonkun hoitajan sylistä. Yksi kertoi jopa torkkuneensa lapsi sylissä :D

Koko prosessissa sairaanhoitajat merkitsivät meill todella paljon.


3. Minkä kirjan luit viimeksi ja mitä pidit siitä?

Luin Nälkäpelin viimeisen osan. Se oli aika masentava :D En pitänyt sitä varsinaisesti huonona, mutta ei se niin hyvä minusta olut kuin eka osa.


4. Jos saisit kahden päivän loman ja tonnin rahaa, mitä tekisit?

Menisin ratsastamaan johonkin Puolaan vaikkapa. Joku parin päivän vaellus olisi ihanaa ja Puolassa on kuulemma tosi hienoja reittejä.


5. Pidätkö kylmästä kahvista?

HYI YÄK!


6. Mitä sanoit viimeksi ääneen?

"oota kohta"

Lapsi halusi että menen etsimään jotain sen hukkaamaa lelua.


7. Minkä laulun lauloit viimeksi?

Hmmm... Nyt pitää ihan miettiä. Normaalisti laulan joka päivä, etenkin iltaisin lapselle, mutta nyt minulla on ollut viikon verran oikein kunnon kurkunpääntulehdus joten paljon ei ole tullut luriteltua. Mutta sitä ennen se on varmastikin ollut kaverin synttärit ja Singstar ja viimeisin laulamani laulu siinä oli ehkä... ennenkuin heidän naapuri tuli antamaan palautetta metelistä.. Amy Winehousen Back to Black :D


8. Mitä seuraat tällä hetkellä televisiosta?

Taran Monta elämää. Nyt tulee kyllä ekan tuotantokauden uusintoja, mutta ei se mitään ne on ihan kivaa katsoa uudestaan. Tämä on yllättävän koukuttava sarja. Se kertoo perheenäidistä jolla on monta eri persoonaa ja siinä sarjan edetessä koittavat selvittää mistä se johtuu. Tara on se "oikea" persoona. Alice on sellainen täydellinen etelän perheenäiti, hyvin uskonnollinen ja ennakkoluuloinen. T on kuusitoistavuotias rääväsuutyttö joka yrittää vampata vähän kaikkia, kiroilee ja pukeutuu provosoivasti. Buck (lempihahmoni) on vietnamin sotaveteraani joka puhuu räävittömyyksiä, tupakoi ja ryyppää ja tappelee. Kuitenkin Buck on jotenkin tosi oikeamielinen hahmo, sellainen salaa lempeä. Gimme taas on vähän vielä mysteerihahmo, sellainen eläimellinen ja villi joka käy pissaamassa ihmisten sänkyihin ja käyttää viittaa. Muistaakseni viimeisimmällä kaudella mikä suomen töllössä näkyi oli vielä Tipu -niminen hahmo joka on noin 5v tyttö, mutta tästä en paljonkaan muista. Sarja on aika humoristinen ja kuitenkin aika lämminhenkinen. Tottakai sivupersoonat on pääosassa, mutta ei niin pljon että se ärsyttäisi. Sarja ei tunnu siltä että se yrittäisi kertoa millainen kyseinen häiriötila OIKEASTI on, luulen että asiavirheitä suorastaan pulppuilee siellä täällä. Enemmänkin se on fantasiakertomus että millainen sellainen häiriö voisi olla tällaisessa sadussa, leikisti.


9. Onko maapallon ulkopuolella älyllistä elämää?

Sanoisin että tilastollisesti olis HYVIN epätodennäköistä, suorastaan mahdotonta, että me oltaisiin ainut älyllistä elämää sisältävä mesta koko avaruudessa. Kun miettii sitä mieletöntä tilaa ja materiaalia niin ihan PAKOSTI siellä on elämää!


10. Milloin venyttelit viimeksi yli viisi minuuttia?


Varmaan noin viikko sitten salilla. Pakko aina venytellä salilla koska ne "minä sitten kotona venyttelen" ei ikinä toteudu :D


11. Paras kesäjuoma?

Pillimehu! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)