maanantai 18. kesäkuuta 2012

Totuus leijan lennättämisestä (haaste vastaanotettu!)

Bleue haastoi kirjoittamaan leijan lennättämisestä!

Ostin pari päivää sitten ihan heräteostoksena pienen leijan leluosastolta, kun siinä oli kuva Buzz Lightyear:sta joka on yksi Minin suosikkihahmoja. Koitettiin sitä illalla lennättää mutta oli vähän kökkö leija, ei oikein lentänyt, syöksyi vaan maata kohti. Lapsena minä lennättelin paljon leijoja, minulla oli monia erilaisia, joten oli jollain lailla selkärangassa se miten leija lentää. Alkoi turhauttaa kun halpisleija ei totellut minua. Aloin miettiä että netissä on varmaankin helppoja ohjeita lejan rakentamiseen. ja todellakin oli!

Käytin tätä ohjetta jonka löysin suomen leijayhdistyksen sivuilta:

Rekileija
Ohjeen mukainen leija oli tosi helppo valmistaa. Itse käytin muovina ihan perus Prisman muovipusseja joita ensin teippasin pari yhteen (että sain sellaisen mukavan kokoisen siitä) ja tukikeppeinä käytin yhteen teipattuja grillitikkuja. Pyrstönauhaksi teippasin yhteen karkkipapereita ;D Tuli hauska ja värikäs! Lankana käytin siimaa.

Ja sitten vain lennättämään! HYVIN LENTÄÄ! En olisi uskonut että noin helpolla ohjeella saa tehty leijan joka lentää niin älytsin hyvin! 

Nälkä kasvaa syödessä. Haluan seuraavaksi rakentaa vielä vähän isomman ja laittaa pitempi pyrtsönauha ja pitempi siima :) Ja mikä oleellisinta, haluan päästä lennättämään sitä johonkin pellolle :D 

Havainnollistava kuva siitä miltä rekileija öpaut näyttää lentäessään.


1 kommentti:

  1. Vähänkö siisti juttu! Pitääpä vinkata pojille jos haluavat kokeilla. Äitin askartelutpaskartelut on vähän tauolla...

    VastaaPoista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)