perjantai 26. huhtikuuta 2013

Harlan Coben: Kadonneet

Lupasin itselleni että kirjoitan pari sanaa jokaisesta lukemastani kirjasta tästä eteenpäin (siihen saakka kun en taas jaksa enkä viitsi ja unohdan tai en vain saa aikaiseksi)

joten


HARLAN COBEN: KADONNEET

Ensin ajattelin että onpa aika kulunut asetelma, neljä nuorta menee metsään ja kukaan ei tule ulos. 20 vuoden päästä yhden uhrin veli alkaa tutkia tapahtumia. Mutta loppujen lopuksi sinänsä perinteinen rikosjännäri olikin kirjoitettu aika kivasti "koukkujen kautta". Juoni oli koukuttava ja jännä ja kirja aiheutti ahmimisreaktion. Oli pakko saada tietää enemmän, aina lisää, kuka on syyllinen? Kuka teki sen?

 Kirjan tarinassa esiintyi kaksi rikosta ja näiden kahden rikoksen tutkiminen eteni ikäänkuin rinnakkain. Nykyhetkessä tapahtunut raiskaus ja menneisyydessä tapahtuneet murhat. Rikokset tuntuivat välillä sulautuvan yhteen ja niiden yhdistäminen tarinassa toimi tosi hyvin.

Olisin toivonut (mitenkään juonenkäänteitä spoilaamatta) että lopun arvoitusten ratkaisun jälkeisiin tunnelmiin olisi paneuduttu vähän enemmän. Kliimaksi tuli ja meni liian äkkiä ja kirjan tapahtumista etäännyttiin jotenkin liian nopeasti. Tuli tunne että kirjailija on paljastanut korttinsa ja haluaa äkkiä kirjan kaupan hyllyille.

Mutta enimmäkseen hyvä fiilis jäi kirjasta. Oli kevyttä, jännää, kiinnostavaa, koukuttavaa ja salamyhkäistä! Lukisin toisenkin kerran.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Vois itsellekin hankkia tuon. :)

  Mulla on kesken Tappavan kuuluisa. Jessus miten tylsä. Oon ehkä sivulla 30, lukenut jo monta päivää sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofian maailma on sellainen kirja mitä en saa ikinä luettua loppuun asti. Sissus miten tylsä!

   Poista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)