lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kirjasuosittelu: Lumihaukka.

Kirjasuosittelu: Stuart Harrison; Lumihaukka


"Susan Baker yrittää toipua miehensä äkillisestä kuolemasta Jamie-poikansa kanssa, joka on pahoin järkyttynyt tapauksen vuoksi. Hänen naapuritaloonsa muuttaa Michael Somers 20 vuoden poissaolon jälkeen. Michaelin paluu kuumentaa tunteita pikkukaupungissa ja vetää Susanin mukaan dramaattiisiin tapahtumiin."

Lähde: www.kirjasampo.fi  

Jos kaipaat lukemista, joka ei ole aihevalinnasta huolimatta turhan raskasta luettavaa, niin suosittelen tätä kirjaa! Mukavaa mukaansatempaisevaa kevyttä kevätlukemista! Tykkäsin kirjassa kovasti siitä, että siinä otettiin aika uskalias asetelma kertoa tarinaa ymmärtäen ja puolustaen ihmistä joka on yrittänyt tappaa toisen ihmisen. Kyseinen henkilöhahmo on sympaattinen ja historiastaan huolimatta saa puolelleen, näkee että kirjailija on paneutunut tämän hahmon kirjoittamiseen. Muitakin kiinnostavia hahmoja kirjassa on, harmillisesti niistä osa jää ikäänkuin hyvän idean asteelle, eikä tarina saata heitä loppuun asti. Tarinassa toiseksi päähenkilöksi nousee "naapurin leski" josta olisin halunnut pitää enemmän, kiinnostua enemmän. Harmitti vähän että naapurin leski ei loppujen lopuksi ollutkaan mielestäni niin kiinnostava, kuin esimerkiksi sivuosassa oleva, elämäänsä pohtiva nainen, jonka miehellä on selvä tarinan pahiksen rooli. Näistä moitteista huolimatta nautin kovasti tarinasta ja tykkäsin tosi paljon (kuten aina) hyvästä ympäristön ja luonnon kuvailusta, hyvästä pikkuyhteisön fiilisten kuvailusta, sekä mukavan joutuisasti etenevästä tarinasta. Ei mikään mieletön mestariteos, mutta nautittavaa luettavaa silti.


Raahasin tänään taas läjän kirjoja kirppikseltä, katsotaan jos saisin aikaiseksi sanoa edes jotain kustakin niistä. 

3 kommenttia:

 1. Just ajattelin sinua, kun luin Murakamia, että tätä kirjailijaa pitää Eucolle suositella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooh, tämäpä kiinnostava vinkki! Listalle ja heti! :)

   Poista
  2. Tulee ihan mieleen animet... Tosi vaikea vielä sanoa mitään muuta kuin tosi mielikuvituksellinen ja mystinenkin ainakin tämä Kafka rannalla. Laitan esittelyn varppina kun olen lukenut :).

   Poista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)