sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Käsin lisätty innostunut loppusointu

Kuten tuossa aikaisemmin kirjoittelin, niin kilpirauhasen totaalipoistosta tässä toivutaan ja se menee muuten ihan hyvin, poislukien kaksi asiaa:

1) Äänihuulet eivät vieläkään toimi. Tai itse asiassa minun äänihuuleni toimivat ihan ookoo tasan yhdellä nuotilla ja muilla äänenvoimakkuuksilla ja -sävyillä ja -korkeuksilla ei sitten lainkaan. Oletteko koskaan kiinnittäneet huomiota miten paljon ihminen viestii äänensävyillä? Olette takuulla lukeneet siitä, ehkä pohtineetkin asiaa, mutta oletteko kiinnittäneet oikein asiaksenne huomiota, miten usein sanomaanne asiaan vaikuttaa se miten se sanotaan? Puhumattakaan siitä miten usein viesti menee väärin, jos äänensävy on väärä? Nimittäin nyt sen viimeistään huomaa kun kaikki tulee ulos samalla "olen tosissani" äänensävyllä. Ei nousevia loppusointuja, ei laskevia. Ei hellittelyäännähdyksiä, ei huutamista :D kaikki samalla äänellä. Ihan kaikki. Joudun selittämään sanomisiani vähän väliä! Esimerkiksi eilen illalla mies kysyi haluanko katsoa elokuvaa yhdessä. Yritin sanoa hymyilevällä, ihan himppusen korkeahkolla hennolla kiitos kun olet niin kiva- äänellä "ihan sama". Ulos tuli taas se sama harmaa ei vois vähempää kiinnostaa -äänensävy "ihan sama" ja siihen perään lisäsin "ja tässä innostunut loppusointu". Mies nauroi ja sanoi toivovansa ettei ääneni ihan heti palaa, koska olen kuulemma hirvittävän humoristinen ääniskaalavammaisena :D kaikkein hauskinta on kun yritän laulaa. Itken itseni uneen.. Aika näyttää miten pian ääneni palautuu.

2) Kalkinpuutosoireet vaivaavat kovina. Pistelyä, tunnottomuutta, nivelten jäykistymistä, hengitysongelmia, kurjaa oloa. Kaikki tämä vain siksi että kilpirauhasen liikatoiminta "syö kalkkia" kropasta ja leikkaus todennäköisesti suututti lisäkilpirauhaset. Syön kalkkilisää tällä hetkellä 4g/vrk + D-vitamiinia, eikä sekään meinaa riittää. Olenkin itse asiassa JUURI NYT lähdössä keskussairaalalle verikokeisiin asian tiimoilta, katsotaan riittääkö suun kautta syöty kalkki vai tarvitaanko suoneen laittamista. Toivottavasti riittäisi suun kautta, mies on koko viikon töissä niin ipanan kanssa sairaalapuljailu olisi vähintäänkin hankalaa.

Mutta voitteko kuvitella, minut leikannut lääkäri soitti minulle aamulla ja kysyi miten voin? :) Ei pistänyt hoitajia soittamaan, ei lähettänyt vain kirjettä ja kutsua verikokeeseen tai mitään, vaan SOITTI ITSE. Arvostan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)