tiistai 11. helmikuuta 2014

Unien sieppaamista

Tässä muutamia sieppareita mitä olen tehnyt sitten viime kuvailun. 
6 kommenttia:

 1. Tosi hienoja!
  Onko sieppareissa jotain symbolisia juttuja, joista nuo kuvaukset tulevat? Vai tulevatko kuvaukset siitä tunteesta, mikä siepparista tulee? Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tunteesta vain mitä tunnen kun siepparia teen :) Tai ajatuksista mitä ajattelen. Jos teen siepparin jollekin tutulle niin "liitän siihen ajatuksia" siitä ihmisestä. Noiden tekeminen on sellaista mietiskelyä, varmasti vähän kuin mandalan pyörittämistä käsissä. Kannattaa kokeilla, se on ihan helppoa!

   Poista
  2. Sen verran täytyy korjata lausuntoa, että tottakai siepparissa itsessään on niitä symboleja vaikka miten paljon, mutta nuo "lisäarvot" tulee niistä tunnelmistä mitä pyörittelen tehdessäni.

   Kehikko on pyöreä koska aurinko kiertää kehän taivaalla, keskellä on helmi symboloimassa viisasta ja neuvokasta asibikaashi-hämähäkkiä. Keskellä on reikä päästämässä hyvät unet, ajatukset ja enteet suojattavan luokse ja verkko estämässä pahoja. Siepparin sulat symboloi hengittämistä ja ilmaa, hyvää oloa ja raikkautta ja monet tarinat kertoo miten ne liikahtelee jos henkiä/enteitä on lähellä.

   itse rikon perinnettä laittamalla helmiä enemmän kuin yhden. teen näin koska minulle tulee siitä hyvä olo ja ne ovat kauniita :D Myös rikon perinnettä kiinnittämällä verkon tiheämpään kuin yleensä kiinnitetään, pidän tiheästä verkosta. Myös perinteen mukaan koko siepparin narun pitäisi olla täysin yhtenäinen ja useinkaan ne viitsijaksa näin tehdä vaan kiinnitän kiinnitysnarun/nauhan erikseen ja punon verkon eri narusta.

   Poista
  3. Todella mielenkiintoista! Kiitos oikein paljon, kun kerroit noita "yleisohjeita". Nämä viehättävät valtavasti ja tuovat asioita mieleen.

   Miun mielestä unisieppari on jotenkin parempi sana kuin dreamcatcher. Siitä tulee sellainen olo, että toiveet/pyynnöt jää jumiin eivätkä pääse perille. Hassuja mielleyhtymiä, mut minkäs teet kun pää on höpö :-D

   Poista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)