keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Moi lintu!

olen viime aikoina ollut aika paljon kotosalla ja siitä ajasta aika paljon pihalla. joskus tuntuu että liiankin paljon kuin tunnistan monet lintuyksilöt äänen perusteella ;) lempilintuni on ehdottomasti tämä lintujen Jope Ruonansuu, kertakaikkiaan mestarillinen matkija! Se on ilmeisestia aika nuori mustarastas uros, joka laskujeni mukaan matkii ainakin seuraavia:

- Lokkeja (etenkin kun se lähestyy puunlatvaa johon se aikoo parkkeerata joksikin aikaa niin se päästää raikuvan lokki-huudahduksen)
- Peippoja (no, minäkin matkin niitä joten tämä ei ole erityisen vaikea :D )
- Kuoveja
- Räkättirastaiden lentosäksätystä
- Kuusitiaisia
- Oravien varoitushuutoja
- Joutsenia
- MINUA

Kyllä. Lintu on opetellut minun jokatalvisen merkkiääneni, millä ilmoitan linnuille, että sapuskaa on tarjolla. Sillä on tapana aloittaa laulantansa melkein tarkalla kellonlyömällä 03:45 talomme vieressä puussa. Sen aamulaulu on yksinkertainen sekoitus minun merkkiääntäni ja yksinkertaisia sävelmiä. Matkimisvimmaansa se pääsee illalla seitsemän aikoihin kun se lentää puusta toiseen ilmoittamassa omistavansa koko maailman. Rakastan sitä vilpittömästi. Kun menen ulos niin kuulostelen aina missä se on ja huolestun jos se ei vastaa merkkiääneeni. Otin muutaman sekunnin nauhoitteen siitä kun se alkukeväästä opetteli minun merkkiääntäni matkimalla minua. Nyt se osaa sen jo ihan täydellisesti.

Mustarastas ei yleensä matki tuollaisella innolla, mitä tämä yksi yksilö. Mustarastas on kyllä siitä erikoinen, että se ei synnynnäisesti laula mitään tiettyä laulua, vaan oppii laulunsa vanhemmilta linnuilta, mutta sillä on se oppimisen ja matkimisen taito kuitenkin.

Jope-Mustarastas

Huono kuva järripeiposta

Järripeipponaaras

peippo-uros


punarintoja

Siili ja punarinta

2 kommenttia:

  1. Vähänkö jännä :O! Jope on taitava imitaattori!

    VastaaPoista
  2. No voi Jope! Taitoisa tyyppi.
    Tyyppi käy sulle aamulla huuteleen, että ois aamupalan aika. Ihan selvästi niin.

    VastaaPoista

Saa jättää kommenttia jos haluaa :)